Christ Church Primary School

Sustainable by design

Client: Board of Governors, Christ Church School

Feasibility study for remodelling and extending the existing Grade II listed school on a sensitive site adjacent to the Grade 1* listed Christ Church Spitalfields church. The proposal focuses on providing a new identity for the school with an imaginative approach to a purpose-designed Early Years Unit and Community Hall alongside the listed church, as well as a playlink through the grounds to the existing school building. The new building is also designed to be to PassivHaus low energy standards and the remodelling to the existing is designed to provide high quality teaching spaces and improved energy efficiency, better daylight, circulation and storage along with a new media centre.

UK Passivhaus

UK Passivhaus

UK Passivhaus

UK Passivhaus